Sentient logo

Veel organisaties hebben te maken met ongewenste gedragingen zoals fraude en wanbetaling die moeilijk te herkennen zijn in een zee van gegevens. Met datamining kan gericht worden gezocht naar situaties waar het risico groot is. Zo kunnen de beschikbare middelen optimaal worden ingezet voor het reduceren van grote kostenposten of het aanpakken van misstanden.

DataDetective helpt organisaties om snel risicoprofielen uit grote gegevensverzamelingen op te stellen. Daarnaast bevat DataDetective unieke technologie die afwijkingen analyseert op basis van meerdere factoren. Zo wordt bij fraudedetectie niet alleen naar afwijkende bedragen gekeken, maar naar de gehele context van persoonsdossier plus transactie. Dat resulteert in nauwkeurige modellen die op individueel niveau risico’s voorspellen.

Toepassingen

  • Fraudedetectie: analyseer transacties om afwijkingen te ontdekken en om risicoprofielen te herkennen die duiden op fraude.
  • Kredietrisico: analyseer klanten om het risico op onvermogen tot betaling te bepalen.
  • Detectie van overtredingen: analyseer personen en organisaties om te bepalen waar de kans op een overtreding het hoogst is. Bijvoorbeeld: douane, inspectiediensten.
  • Claimrisico: analyseer claimhistorie zodat de verzekeringsmaatschappij het acceptatieproces en het premiebeleid gerichter kan sturen om zodoende kosten te minimaliseren.

Benieuwd of datamining ook uw organisatie kan helpen met risicoanalyses en fraudeopsporing? Op onze QuickScan pagina vindt u een manier om dit eenvoudig en kosteloos te bepalen.