Sentient logo

Sentient is een onafhankelijk softwarebureau, gevestigd in Amsterdam, met veel ervaring op het gebied van datamining en business intelligence. Sinds 1991 stelt Sentient organisaties in staat om in gegevens patronen en trends te ontdekken, meer inzicht te krijgen, beter te voorspellen en zo betere beslissingen te nemen. Het klantenbestand van Sentient omvat onder meer Delta Lloyd, KPN, De Telegraaf, politiekorpsen, bibliotheken en belastingdiensten in binnen- en buitenland.

Overtuiging

Sentient gelooft dat datamining niet moeilijk hoeft te zijn en dat het een wisselwerking betreft tussen automatische technieken en het analytisch vermogen van de gebruiker. De software van Sentient kenmerkt zich dan ook door gebruiksgemak en mogelijkheden voor interactieve analyse.

Managementteam

Het managementteam van Sentient bestaat uit de volgende personen:

  • Tim den Uyl (directeur), voormalig machine vision engineer bij VicarVision, nu directeur van Sentient, VicarVision en ParaBotS.
  • Hans Kapitein (managing developer), hoofdontwikkelaar van DataDetective sinds 2003.
  • Pieter Bison (managing consultant), zeer ervaren dataminingspecialist.

Sentient lab

Sentient innoveert haar producten continu door substantieel te investeren in R&D. Het Sentient lab adopteert de laatste technologische ontwikkelingen en realiseert eigen technologie zoals looking glass segmentatie, geografische voorspelling en datafusie. Ook gebruiksgemak is een belangrijk onderzoeksterrein.