Bedrijfsstructuur

Sentient B.V. is onderdeel van een holdingmaatschappij: SMR-groep

Sentient Information Systems B.V. maakt deel uit van de Sentient Machine Research (SMR) groep B.V. SMR-groep ontwikkelt sinds 1990 kunstmatige intelligentie-technologieën en -applicaties en bestaat momenteel uit vier bedrijven die actief zijn in verschillende AI-toepassingsgebieden. De groep telt meer dan 20 AI-specialisten met achtergronden in AI, wiskunde, informatica, software engineering en psychologie en is gevestigd in het centrum van Amsterdam, Nederland.

SMR-groep is opgericht onder Nederlands recht als een financiële holding met zetel in Amsterdam en is sinds 2001 geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KVK 34136920).

Sentient Information Systems B.V.

Sentient is een onafhankelijk software ontwikkelingsbedrijf, met een lange staat van dienst in kunstmatige intelligentie en data science, gevestigd in Amsterdam. Sinds 2001 stelt Sentient veel organisaties in staat patronen en trends in hun gegevens te ontdekken. Dit heeft meer inzicht en verbeterde informatie opgeleverd om nauwkeurige voorspellingen en betere beslissingen te maken.

Sentient is naar Nederlands recht opgericht als een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met zetel in Amsterdam en is sinds 2001 geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KVK 34181166).

Missie

Sentient is van mening dat datamining niet moeilijk hoeft te zijn en dat er een wisselwerking moet zijn tussen automatische technieken en de analytische vaardigheden van de gebruiker. De software van Sentient bewijst zich daarom door gebruiksvriendelijkheid en opties voor interactieve analyse.

Management Team

Het managementteam van Sentient bestaat uit:

  • Tim den Uyl

  • Pieter Bison

  • Ineke Debets

  • Peter Lewinski