top of page

Over Ons

Deel uitmaken van een Sentient-samenleving betekent dat we in een snelle wereld opereren waar veranderingen vaak en snel plaatsvinden. Deze pagina bevat de nodige informatie over de manier waarop wij werken, alsmede juridische en corporate governance disclaimers. Neem vandaag nog contact met ons op als u vragen over ons heeft.

Team.jpg

Ons Team

We zouden Sentient niet naar het volgende niveau kunnen brengen zonder ons ongelooflijke team van ondernemende werknemers die samenwerken om elk project tot leven te brengen. Onze medewerkers zijn als een geoliede machine en bieden al onze klanten slimme en nuttige producten die erop gericht zijn hun leven te verbeteren. Lees hieronder voor meer informatie over het ongelooflijke Sentient-team.

Business Meeting

Onze Klanten

Sentient is een onafhankelijk software ontwikkelingsbedrijf, met een lange staat van dienst in kunstmatige intelligentie en data science, gevestigd in Amsterdam.

Sinds 2001 stelt Sentient veel organisaties in staat patronen en trends in hun gegevens te ontdekken. Dit heeft meer inzicht en verbeterde informatie opgeleverd om nauwkeurige voorspellingen en betere beslissingen te maken.

Contemporary Boardroom

Bedrijfsstructuur

Meer informatie over onze bedrijfsstructuur, rechtsvorm en het managementteam.

Checking Text on a Document

Privacybeleid

Bij Sentient nemen we de privacy van gegevens serieus. Dit privacybeleid beschrijft de aard van de gegevens die Sentient verzamelt en wat we doen om de EU-wetgeving na te leven.

Geschiedenis

Sentient is opgericht door Marten den Uyl in 2003 als onderdeel van de SMR-groep.
Marten den Uyl was een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij was al vroeg geïnteresseerd in computers, maar omdat er in die tijd nog geen studie voor kunstmatige intelligentie bestond, studeerde hij cognitieve psychologie. Hij wilde begrijpen hoe het brein complexe berekeningen kon doen, om met computers een vergelijkbare intelligentie te creëren. Verder was hij specifiek geïnteresseerd in een van de meest complexe menselijke eigenschappen: emoties. Na zijn studie startte hij in de jaren tachtig een doctoraatstraining over resonant field computing (een vroeg machine learning-paradigma) onder leiding van de bekende emotieonderzoeker prof. Nico Frijda.


Hij wilde echter niet beperkt blijven tot academisch onderzoek en wilde zijn creatieve ideeën in de praktijk brengen, en richtte in 1990 Sentient Machine Research op. Vanuit dit bedrijf bouwde hij drie verschillende bedrijven op met een focus op datamining, computervision en sentiment-analyse die tot doel hebben geavanceerde kunstmatige intelligentie-oplossingen te creëren die zijn geïnspireerd op menselijke cognitie en emotie.

Marten den Uyl
bottom of page