top of page
Work Desk

Sentient is onderdeel van SMR-group

smrgroep_logo_cropped.png

Sentient Information Systems B.V. maakt deel uit van de Sentient Machine Research group (SMR-group). SMR-group ontwikkelt sinds 1990 kunstmatige intelligentie technologieën en applicaties en bestaat momenteel uit vier bedrijven die actief zijn in verschillende AI-toepassingsgebieden. De groep telt meer dan 20 AI-specialisten met achtergronden in AI, robotica, wiskunde, informatica, software engineering en psychologie en is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Responsible AI

De talrijke AI doorbraken van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat we ons niet alleen bewust moeten zijn van de voordelen, maar ook van de mogelijke risico's van deze technologie. Wij zijn van mening dat bedrijven die met AI werken de verantwoordelijkheid hebben om de technologie uit te leggen en na te denken over hoe mogelijke nadelige resultaten kunnen worden voorkomen.

Om dit te waarborgen hanteert SMR-group 6 AI-principes als leidraad voor een verantwoorde visie.

Mensgericht

Wij ontwerpen technologie voor mensen, niet tegen hen

We staan altijd in nauw contact met de gebruikers van onze producten, o.a. via gestructureerde enquêtes en interviews om hun wensen goed te begrijpen (bijv. politierechercheurs die DataDetective gebruiken en onderzoekers die FaceReader toepassen). Ook dragen we bij aan maatschappelijk relevante projecten zoals We Are Data, waardoor deelnemers bewust worden van het soort data dat technologie van ze kan verzamelen.

Rechtvaardig

Onze algoritmen zijn eerlijk met minimale vooringenomenheid

Wij vinden het belangrijk dat onze technologie goed werkt voor alle mensen, onafhankelijk van hun afkomst. Mensen met een niet-witte huidskleur zijn vaak ondervertegenwoordigd in datasets, wat kan leiden tot lagere classificatie prestaties. We beperken dit door de samenstelling van onze trainingsdata in evenwicht te brengen en door het continu testen van onze software op benchmark datasets (bijv. Gender Shades).

Op deze manier streven we naar hetzelfde hoge nauwkeurigheidsniveau voor verschillende groepen mensen.

Privacyvriendelijk

Bescherming van de privacy zit in het ontwerp van onze technologie

We nemen een Privacy by Design-benadering op in onze producten en we respecteren altijd de privacy van deelnemers in de datasets die we gebruiken. In onze onderzoekstool FaceReader Online ondertekenen onze klanten bijvoorbeeld een overeenkomst voor de verwerking van hun gegevens en zijn de deelnemers ook verplicht om geïnformeerde toestemming te geven voor hun deelname. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om geen persoonlijke gegevens of video-opnames op te slaan, maar alleen anonieme metadata.

Transparant

Onze algoritmen en motieven zijn openlijk verklaarbaar

Onze algoritmen zijn geen black box en we hebben tools en documentatie om resultaten aan onze gebruikers uit te leggen. Zo worden veel stappen in DataDetective  vastgelegd en relevante clusters in de data kunnen worden geïnspecteerd. Bovendien, als R&D-bedrijf publiceren we regelmatig over onze nieuwe technologie, waardoor we inzicht geven in de werking van onze algoritmen.

Veilig

We beschermen alle aan ons toevertrouwde gegevens

We hebben beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze belanghebbenden veilig zijn bij ons. Zo gaat de communicatie met al onze database servers (bijv. DataDetective, FaceReader Online) via een versleutelde verbinding.

Competent

Wij ontwerpen techniek volgens up-to-date standaarden

Onze technologie doet het goed in kwaliteitsbeoordelingstests (bijv. Stockli et al, 2017). We besteden veel aandacht aan het updaten van onze algoritmen en geven duidelijk aan wanneer nieuwe ontwikkelingen nog niet volledig zijn gevalideerd.

De Andere Bedrijven
vv_banner_logo_edited.jpg
Vicarious Perception Technologies

VicarVision ontwikkelt hoogstaande computer vision oplossingen en is gespecialiseerd in het waarnemen van mensen in videobeelden. In 2007 introduceerde VicarVision FaceReader, het eerste commercieel beschikbare computer vision systeem dat de emotionele uitdrukkingen van het menselijk gezicht in realtime kan evalueren. Bezoek de website >>

PB_favicon_256x256.png
Page Rating Bot Services

Parabots levert diensten op het gebied van tekstmining, informatie-extractie en web monitoring. Onder haar klanten bevinden zich overheidsinstanties die zich zorgen maken over de fiscale en veiligheidsimplicaties van webactiviteiten. Het paradepaard van Parabots, dat de naam Xbots draagt, illustreert de verrijkende mogelijkheden van web collectie technologie. Bezoek de website >>

Logo.png
Human Perception Cloud Solutions

Human Insight Services biedt cloud diensten aan voor menselijke emotie- en gedragsanalyse. De eerste dienst FaceReader Online is nu beschikbaar. Met FaceReader Online kunnen bedrijven en wetenschappers effectief online marketing of wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Bezoek de website >>

bottom of page