top of page

Risicoanalyse

Gebruik gegevens om uw risico's af te dekken

Veel organisaties hebben te maken met ongewenste gedragingen zoals fraude en wanbetaling die moeilijk te herkennen zijn in een zee van gegevens. Met datamining kan gericht worden gezocht naar situaties waar het risico groot is. Zo kunnen de beschikbare middelen optimaal worden ingezet voor het reduceren van grote kostenposten of het aanpakken van misstanden.

 

DataDetective helpt organisaties om snel risicoprofielen uit grote gegevensverzamelingen op te stellen. Daarnaast bevat DataDetective unieke technologie die afwijkingen analyseert op basis van meerdere factoren. Zo wordt bij fraudedetectie niet alleen naar afwijkende bedragen gekeken, maar naar de gehele context van persoonsdossier plus transactie. Dat resulteert in nauwkeurige modellen die op individueel niveau risico’s voorspellen.

Credit Card

Fraudedetectie

Analyseer transacties om afwijkingen te ontdekken en om risicoprofielen te herkennen die duiden op fraude.

Credit Assessment

Kredietrisico

Analyseer klanten om het risico op onvermogen tot betaling te bepalen.

Detectie van overtredingen

Analyseer personen en organisaties om te bepalen waar de kans op een overtreding het hoogst is. Bijvoorbeeld: douane, inspectiediensten.

Justice

Claimrisico

Analyseer claimhistorie zodat de verzekeringsmaatschappij het acceptatieproces en het premiebeleid gerichter kan sturen om zodoende kosten te minimaliseren.

Freight Insurance

Meer informatie

Singel 160
1015 AH Amsterdam
The Netherlands

+31 (0)20 530 0330

  • googlePlaces
  • linkedin
  • facebook
bottom of page